אולמי הקאלה שבמפרץ חיפה השיקו השבוע תפריט חורף טעים ויצירתי
אולמי "הקאלה" שבמפרץ חיפה השיקו השבוע את תפריט החורף החגיגי לשנת 2015-16.
מלבד התפריט התרשמתי מהעיצוב החדשני והנעים של האולם ושל הגן, צילמתי לכם קצת תמונות בשביל האווירה:
בין עשרות אנשי-תקשורת, עיתונאים ובלוגרים שפקדו את האולם המפואר שבמפרץ חיפה, גם אני זכיתי לטעום ולהתרשם מהתפריט מלא הטעמים והיצירתיות של השף אלכס זובקה.
המנות הראשונות הוגשו בכלי עגול שקוף: טעמנו מקרון מנטה בצבע ירוק עם מוס כבד אווז מעודן בטעמו, חציל בטחינה, קרפצ'יו פילה בקר ופטריית מלך היער.
אחת אחת הגיעו מנות מיוחדות: קדאיף עם טלה, בריוש עם סלמון צרוב וקרם ארטישוק, מילפה בשר ראש ומח עצם, רול עופיון צעיר במילוי חזה אווז ומוח עגל חריף בקרואסון מהמשובחים שאכלתי בחיי.
עוד מנה מרשימה וטעימה היא סיגר שקדי-עגל על קרם אריסה.
בין המנות העיקריות אני בחרתי את הסלמון המשובח שהיה פריך וטעים והוגש על מצע של קרם ארטישוק. אם אתם מתכננים אירוע, פשוט מנה שחייבת להופיע בתפריט שלכם. חייבת.
מה המשותף לאספרגוס, תאנים, שוקולד, דודאים, אניס וג׳ינג׳ר?
לאשת התקשורת, הילה אלפרט יש את כל התשובות והתובנות על הקשר שבין אוכל, מיניות, אהבה וזוגיות, אלפרט בישלה לנו בשר סינטה מתובל עם צלפים, שהעלה באולם ניחוחות ותוך כדי היא סיפרה על כוחה של עץ תאנה וחשיבותה בסיפורי הפיריון, על תובנות של הרמב״ם, אסף הרופא וכתבי היהודים בנוגע לחשיבותם של מאכלים שונים כמו: אניס, אנשובי, ג'ינג'ר, כמון, סומק, ולנשים: תירס, פירות יער, שוקולד (ברור…), חליטת הדודאים (אני זוכרת את זה מסיפורי התנ"ך, אבל יש דבר כזה במכולת??) ולגברים: ג׳ינסנג, כבד, בשר, שעועית, אגוזים, דגים ושקדים.
לסיום התפנקו בשלל מתוקים כמו סופלה שוקולד חם, פחזניות, מקרונים בשלל צבעים, כדורי שוקולד אגוזים וקוקוס ועוד שלל מתוקים שהיו עמוסים בחומרי גלם טובים עד כי לא היה ניתן להבחין שמדובר בקינוחי פרווה.
אולי תאהבו גם:
Comments
Powered by Facebook Comments