"איילת גפנים" קייטרינג ומסעדה ביקנעם המושבה

במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" הוזמנתי לסקר את ארוחת הטעימות של איילת גפנים.

*** איילת עברה לכפר חסידים "המטבח של איילת"

הגענו למבנה כפרי ומעוצב ביקנעם המושבה, המשקיף על דיר כבשים (ילדים שהיו במקום השתגעו על זה) וגינת עשבי תיבול.

איילת מבשלת בקייטרינג הכשר שלה חלבי או בשרי לפי בחירת הלקוח, כבר 21 שנה ולאחרונה היא פתחה את המקום ביקנעם המושבה לארוחות בראנץ' טעימות וארוחות בוקר חלביות בימי שישי בבוקר (בשבוע הטעמים המקום יהיה פתוח גם בחמישי בערב ובשבת בבוקר). המקום ביקנעם כשר בהצהרת בעלת המקום (ללא תעודה).

השפית איילת יצרה תמהיל מנות המוגש בסדר הגיוני ונכון, בניגוד למקומות אחרים שמגישים את הפוקאצ'ה לפני הכל ועד שמגיעות המנות המיוחדות כבר שבעת מהפוקאצ'ה, כאן יש מחשבה על כל מנה וגם על אלו מנות מגיעות ביחד.

איילת גפנים- המקום

במקומות כאלו אני משחררת את הקונטרול פריק שבי ונותנת למי שמבין יותר ממני להוביל ולהחליט, הקצב שהמנות מגיעות והסדר שלהן פשוט מושלם ומהנה:

קרפצ'יו סלק סיידר חם

פתחנו עם שוט סיידר חם שאחריו הוגש קרפצ'יו סלק בחומץ בלסמי. אני לא אוהבת קינמון וגם לא סיידר, אבל חשבתי על החברות שלי שמזמינות תדיר סיידר חם- הן בטח היו אוהבות את זה.

סלמון מעושן

המנה השניה היתה סלמון מעושן עם צלפים בלווי גבינת שמנת וציפס העשוי מבטטה ובמקביל הוגשו עלי אורז במילוי פטריות ונבטים. מאוד אהבתי את עלי האורז, מנה מוצלחת מאוד עם נגיעה אסייתית של שמן שומשום.

בריוש בנדיקט

ואז הגיע הבריוש בנדיקט. גולת הכותרת לטעמי. בריוש רך ובתוכו ביצת עין נוזלית, כשהכף נכנסת לבריוש נוזל כל הצהוב ועוטף את הכל בחלמון מתוק. לצד הבריוש הוגש סלט לבבות חסה מתובל בויניגרט הדרים ומעליו פוזרו אגוזי מלך. בתוך הסלט התחבאו פרוסות גבינת עיזים חמימים שטוגנו בפנקו והיו הפתעה טעימה.

מנות אישיות

מנות אישיות של לביבת בטטה מתוקה ותרד חלוט עם שמנת מתוקה ואגס מקורמל.

שקשוקת מנגולד

בשלב הזה כבר היינו דיי שבעים ואז הוגשה המנה הזו, שיכולה להפיל אפילו את הזללן שבחבורה: מדובר בשקשוקת מנגולד עתירה בגבינת קשקבל.

בלוג אוכל

וכאילו להוסיף חטא על פשע לצידה הוגשה גם פוקאצ'ה חלומית עם ממרחים.

חג האהבה

הגענו בבוקר יום שישי של הוולנטיין- חג האהבה ואת הארוחה המיוחדת סיימה מתנה מתוקה ובה קרם בורלה מעלף, אצבעות רושה מתפוצצים, עינוגי חלבה עם שוקולד לבן וגרעינים ותותים מצופים בשוקולד.

כל המנות של איילת היו עשויות יפה לעין ממש כמו יצירות אמנות קטנות. ניכרת השקעה בחומרי גלם איכותיים ומיוחדים. הרגשתי שאני אוכלת מנות בריאות, מטוב הטבע.

איילת משתמשת בעשבי התיבול שהיא מגדלת בגינה שלה ובחומרי גלם טריים. אין אצלה שימוש בשימורים, אלא הכל לפי העונה- תותים בחורף, מנגו בקיץ. זה הכלל.

*** איילת עברה לכפר חסידים "המטבח של איילת"

לאוהבי האמנות- יש ביקנעם המושבה שלל אמנים ויוצרים שאפשר לבקר ובניהם: (בתמונה מימין לשמאל) רות דרסלר- יוצרת חפצי נוי מזכוכית בעבודת יד, פיני נחמני- מקום מיוחד ובו ניתן לקנות חפצי אמנות מעץ ודבש תוצרת בית ולהשאיר כסף בקופה, הכל על בסיס אמון ותכשיטנית צעירה בשם מרינה קרמן שיוצרת תכשיטים עדינים ומיוחדים בעבודת יד.

art

בשבתות בתאריכים ה-22/2/14 וב- 1/3/14 יתקיים ביקנעם המושבה בית פתוח של אומנים ויוצרים.

לאוהבי הטבע- לאחר הסיור במושבה ניתן לעלות דרך רחוב הגורן לנחל השופט, שם נחנה לאחר כ 1.5 ק"מ בחניון חרובים, חניון מוסדר עם ספסלים לפיקנייק לצילם של עצי חרובים. נתחיל בסיור בשביל נחל השופט שאורכו כ 1 ק"מ  המתאים במיוחד לילדים ונגיש לנכים. בדרך נפגוש טחנת קמח, מערות נטיפים, מערת גמלים (המערה השחורה) ולכל אורך המסלול נהנה מצלילי מיים זורמים, פכפוך מפלים, עצי ערבה, אולמוס שעיר ושיחי פטל. אני אישית לא אוהבת לחזור באותה הדרך לכן ממליצה לחזור לרכב דרך שביל יפיפה הנמצא לצידו המערבי של הכביש, רובו עובר על גשר העשוי דק, כך נהנה ממסלול מעגלי שגם בו ימתינו לנו ספסלים מוצלים ונוף מרהיב.

טיול מהנה!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments