ארוחות בראנץ' בבית פיין ~ קייטרינג ומסעדה בבית לחם הגלילית

המסעדות שמשתתפות בפסטיבל "טעמים בעמקים" בדרך כלל מעניינות ומביאות עימם טעמים אותנטיים ומיוחדים. פסטיבל טעמים בעמקים נערך בין ה15-26.2.15 ובו מגוון מסעדות העמק יציעו תפריטים ואירועים מיוחדים סביב העולם הקולינארי. לרגל פסטיבל העמקים הוזמנתי לסקר את ארוחות הבראנץ' של השפית נילי כהן מינץ בבית פיין.

בית פיין בית לחם הגלילית

הכניסה לבית פיין מזכירה כניסה לארץ האגדות, הכל כאן יפה ומסתורי. נדמה כאילו המושבה כולה קפאה בזמן. המבנה הוא משק משוחזר מימי הטמפלרים. כל התפאורה הזו תורמת מאוד לאווירה הרומנטית של המקום.

פסטיבל העמקים

במרכז המסעדה ניצב אי ועליו לחמים, מים ועלי גפן משגעים בטעמם. כל אורח שבא מוזמן להתכבד בעלי הגפן עד שתגיע הזמנתו. לעלי הגפן היה טעם נוסף שלא הצלחתי לזהות, מן מתיקות חריגה. "מיץ תפוזים" גילתה לי נילי ופיצחה את הסוד.

עלי גפן ממולאים

התלבטתי מאוד מה להזמין כי הכל היה נראה מפתה, אז התייעצתי עם המלצרית שהמליצה לי על המנה "מאפה עלים, ריקוטה, בצל מקורמל ועגבניות שרי מסוכרות".

מאפה עלים, ריקוטה, בצל מקורמל ועגבניות שרי מסוכרות

האמת היא שדמיינתי משהו אחר לגמרי, משהו עגול כמו שבלול, משהו דומה להר, בשום אופן לא משהו מרובע. מנה חביבה, שאני מכינה גם בבית דיי בפשטות.

אם אתם מגיעים לבית פיין  אסור לפספס את המנה "סלט חוביזה חם עם יוגורט, לימון ופיתה מהטאבון" מבחינתי היא המנה הכי טובה בסקירה זו. לא סתם מביני דבר מחפשים את החוביזה בשדות. מדובר במזון על עם מרירות עדינה ייחודית והשילוב עם היוגורט החמצמץ יוצר משהו מענג מעין כמוהו.

סלט חוביזה חם עם יוגורט, לימון ופיתה מהטאבון

לאלי יש תאוריה שאני לא יודעת לבחור מנות במסעדות ובסוף זה תמיד נגמר בכך שאני מזיזה הצידה את המנה שלי ואוכלת את שלו. גם הפעם התיאוריה הכתה שנית.

ביצים עלומות על פרנץ' טוסט עם קרם פרש, תרד ועלי מנגולד.

אני הזמנתי ביצים עלומות על פרנץ' טוסט עם קרם פרש, תרד ועלי מנגולד. הביצים היו עשויות מדיי, כך שהנוזל הצהבהב לא נשפך מהם כמצופה והפרנץ' טוסט שמתחת היה מוצף בחמאה ושרוף.

דג בורי על קרם שורש כורכום, חמאה וזעפרן.

אלי הזמין דג בורי על קרם שורש כורכום, חמאה וזעפרן. שורש הכורכום עושה דרך ארוכה מהודו עד שהוא מגיע לצלחת בבית לחם הגלילית. המנה טעימה ועדינה. על יתרונות הכורכום למדתי רבות בסדנת "אנטי-איג'ינג, בריאות הוליסטי ויופי" של פיליס גלזר, עליה אכתוב בקרוב.

את הקינוח הזה, הגישו לנו, להפתעתנו הרבה, בתחילת הארוחה. (בכלל היה נראה שצוות המלצרים לא באמת נוכח וקשוב). מי שאוהב תותים יאהב את המנה הזו, טארטלט קרם פטיסייר ותותים. אני מהמכורות לשוקולד ובדרך כלל לא מתלהבת מתותים, אבל הרוטב המתוק עם שילוב של חמצמצות שהסתתר תחת ערימת התותים היה נהדר.

קרם פטיסייר ותותים

בית פיין טלפון: 04-9536696

מזמינה אתכם להצטרף לטיולים שלי גם באינסטגרם @lilach de-paz
וגם בדף הפייסבוק של הבלוג @חפש את האישה

משתתף בפסטיבל גם המטבח של אילת ביקנעם המושבה אותה סקרתי בפוסט איילת גפנים

Comments

comments

Powered by Facebook Comments