אתניקה בהרצליה

סיום-פתיחה אתניקהמסעדה אוריינטלית- חדשנית כשרה.

מסופר על רבקה אמנו שהיו לה תאומים בבטנה וכל פעם שהיתה עוברת ליד בית מדרש, היה אחד מהם נאבק לצאת וכשהייתה עוברת ליד עובדי כוכבים, היה השני נאבק לצאת.

נראה כאילו גם באתניקה ישנם שני טבחים שנאבקים לצאת לידי ביטוי: אחד מכין מופלטה, השני ממלא לו אותה בקרפצ׳יו, אחד מכין מיני ארטישוקים מופלאים, בא השני ומחביא תחתיהם את הסביצ׳ה שלו…

גם עיצוב המסעדה משקף ערב רב של סגנונות, ולמרות זאת, ראיתי אנשים יושבים, נהנים, אוכלים, מסיימים לאכול ונשארים לדבר ברוגע, מלצרים חייכנים עוברים בין השולחנות ואווירה נינוחה ונעימה מאוד.

התחלנו עם מנות פתיחה טעימות: סלט עלים עם חומץ בלסמי, עגבניות טריות וגבינת לבנה עשויה מסויה (כך שהמנה תהיה פרווה), הגבינה טעימה מאוד וכל המנה הזו מרעננת ומעולה, חציל בלאדי שלפי דעתי היה חסר לו עוד טחינה, פיתות קטנות, חמות וטעימות שעשויות בפרנה בעבודת יד (אמא שלי עושה אותן גדולות, אבל מצד שני טוב שזה קטן כדי להשאיר מקום לעוד דברים).

מנות ראשונות

אחריהם באו הסביצ׳ה שהיה מיוחד וטעים לחברים בשולחן והקרפצ׳יו שהוגש מגולגל במופלטה שגרעה מהמנה (אני לא מאוהבי האוכל הנא ולא טעמתי משניהם).

ואז הגיע משהו מושלם לטעמי לכל מי שאוהב מתוק- דבלים, מנה מיוחדת של ריבת תאנים שלמות ממולאת בכבד אווז. פינוק מתוק.

מנות עיקריות

למנה עיקרית הוגשה לשולחן חרב ובתוכה כמה בשרים שבניהם כבד אווז והמלצר עודד אותנו לחתוך את המנה כמו שהיא ולטעום כמה טעמים בבת אחת. הבשר היה טעים, רך ועשוי טוב, הכבד מעט מריר.

המנה האחרונה היתה מפתיעה ונהדרת: קצף מתוק ומעליו שערות קדאיף וחלבה ברוטב סילאן וטחינה. תענוג.

קינוח חלבה

לסיום אני ממליצה לאתניקה ללכת עם האמת שלה. להיפטר מהקרפצ׳יו והסביצ׳ה ומכל מה שהם מייצגים ולהוסיף לתפריט שילוב של פירות יבשים ומאכלים אהובים נוספים כמו ספינג׳ ואולי איזה מלצר שיסתובב עם תה נענע בתוך ברד׳ ענקי על גבו, ממש כמו בשוק במרקש.

אתניקה סיום

אתניקה. כשר בהשגחת הרבנות הרצליה. רחוב שנקר 7 הרצליה פיתוח.

  • הכותבת היתה אורחת המקום.

לא רוצה לפספס אף פוסט? הצטרפ/י לרשימת התפוצה שלנו בדף הבית בצד שמאל למעלה.

 | Facebook  | Instagram @lilachdepaz

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

  1. מוריה יורגראו

    23 ביולי 2013 at 12:18

    נשמע טעים ויפה , אהבתי את ההקשר ליעקב ועשו…

    1. לילך

      23 ביולי 2013 at 14:08

      לפי ההקשר שלי, עשו אוהב סביצ'ה ויעקב מופלטה 🙂

  2. יולי לביא

    24 ביולי 2013 at 19:59

    אהבתי את ההשוואה של טבחים לרבקה:)

    1. לילך

      24 ביולי 2013 at 20:14

      תודה, יולי 🙂

Comments are closed.