חמין החיטה המפורסם שלי

DSCN2921אני אוהבת את החמין מעט חריף וגם מתוק. את החריפות נותנים הפלפלים ואת המתיקות הדבש והתמרים והשילוב מוצלח ביותר!

מצרכים:

מעט שמן

בצל קצוץ

10-12 שני שום

1/2 קילו קוביות בשר לחמין או כמה מנות עוף

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פלפל צ'ומה או 4 פלפלים קטנים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון

1 כפית מלח

3 כפות דבש

4-5 תמרים ללא החרצנים

2-3 כוסות חיטה (אני משתמשת בסוגת) שטופים היטב

בצים קשות

כ- 5 כוסות מים

25

אופן ההכנה:

אני משתמשת בסיר ברזל איכותי ולא בסיר דק.

מטגנת בצל, מוסיפה לו שום ואת הבשר, לאחר כ- 5 דקות מוסיפה את כל התבלינים,

אחרי טיגון קל מוסיפה גם את החיטה, הדבש והתמרים ואת המים.

מבשלת את הכל לפחות חצי שעה, מוסיפה את הבצים הקשות ואת השאר הבישול ממשיכה על הפלטה ללילה שלם עד לצהריי השבת. חמין זה כמו תינוק, צריך להשגיח עליו במשך הלילה, אני בודקת ומערבבת שלא ישרף לפני השינה ואפילו באמצע הלילה (!) ואם צריך מוסיפה עוד מים רותחים. בדר"כ אני מוסיפה לסיר זה גם את הג'חנון בשקית קוקי נפרדת (לג'חנון אני מוסיפה רבע כוס תה עם כפית דבש).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

1 Comment

  1. צופית אורן

    24 במרץ 2012 at 10:56

    וואו… נראה מדהים , בפרט שחיטה זה הפייבוריט שלי לחמין

Leave a Reply