מופלטה במחבת השף
המופלטה של אימי היא לא "פלטה" כמו שראיתי אצל אחרים, אלא אוורירית, קלילה ונמסה בפה. חוץ מזה היא היחידה שראיתי שמשתמשת במחבת השף, דבר המקל על התהליך כולו ומונע מהמופלטה להיות שמנונית מדיי.
להלן מתכון מפורט, שלב אחר שלב, כך שכל אחד יוכל להכין בקלות, כולל כל הסודות והטיפים:
מופלטה במחבת השף
מאת: שולה דה-פז
החומרים למופלטה:
קילו קמח מנופה
50 גרם שמרים יבשים
חצי כפית מלח
כשלוש כוסות מים פושרים
למריחה:
חמאה ודבש
אופן ההכנה:
לשים היטב את כל החומרים לבצק רך וגמיש. חשוב ללוש היטב כי זהו הסוד ליצירת מופלטה קלילה ואוורירית.
מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה כחצי שעה.
לאחר מכן לשים היטב פעם שניה וקורצים כ- 30 כדורים בגודל של כדור פינג פונג לבן. מורחים את מחבת השף בשכבה דקה של שמן, מרדדים כדור אחד לעלה דק בעזרת שמן ומניחים במחבת החמה. הופכים את העלה לאחר הטיגון בצד אחד ומניחים עליו עלה נוסף, הופכים ומוסיפים עלה, כך ממשיכים עד לטיגון ערימה נכבדת שהולכת וגדילה על גבי המחבת. מוציאים את הכמות ומתחילים מהתחלה ליצור כמות נוספת.
לאחר הטיגון מכסים במגבת את ערימת המופלטות ומגישים לכל סועד צלחת ובה עלה מגולגל בחמאה ודבש לצד כוס תה נענע.
אולי תאהבו גם:
Comments
Powered by Facebook Comments
Comments are closed.
אפרת דן
10 באפריל 2012 at 8:24למה, למה לא נולדתי מרוקאית
אך כמה היה יכול להיות לי טעים…..
לילך
10 באפריל 2012 at 9:10את מוזמנת תמיד 🙂
תמרה
14 באפריל 2012 at 21:11היי , הכנתי עכשיו היה מעולה!! , תודה
לילך
15 באפריל 2012 at 11:42שמחה שהצליח לך! בתאבון!
קארין
2 באפריל 2013 at 18:55נראה מעולה!
תודה רבה על המתכון!!!
לילך
3 באפריל 2013 at 11:41תודה קארין!
מוריה יורגראו
3 באפריל 2013 at 10:54סבלנות זה שם הסיפור תודה לילך על המתכון
לילך
3 באפריל 2013 at 12:35תודה, מוריה. באמת צריך הרבה סבלנות בעיקר כשקצב האכילה יותר מהיר מקצב ההכנה…
אתמול התקשרה אליי דודה שלי לנזוף בי שלא באתי אליה למימונה,
מסתבר שהיו אצלה מעל 300 איש…
דרור
7 באפריל 2018 at 21:11כל שנה יוצא יותר טעים משנה שעברה
לילך
8 באפריל 2018 at 11:59זה סוד הקסם 🙂