מסעדת "עב בשר" בת"א

הוזמנתי השבוע למסעדת "עב בשר" בת"א. מדובר בסניף השני של מסעדת עב בשר המצליחה מנתניה.

av bashar

הבעלים של המסעדה, אילן עובד, הינו קיבוצניק לשעבר והמסעדה עצמה מלאה בתצלומי זיכרונות מימי הקיבוץ העליזים של פעם ובפרסומות ישנות. מיד עם הכניסה למסעדה נכנסים לאווירת הרטרו של ארץ ישראל היפה כשברקע אף רצים סרטים כדוגמת גבעת חלפון ותוכניות ילדות מהערוץ הראשון-הטלויזיה החינוכית. במסעדה עצמה ניתן אף להזמין גזוז בטעמים ממש כמו פעם.

בתומי חשבתי שזו עוד מסעדת בשרים, ומה כבר אפשר לחדש בבשרים. אבל נכונה לי הפתעה.

השפית אסתי גרוס (לשעבר טייקה, קפה איטליה, אורנה ואלה), הצליחה ובענק.

מנות הפתיחה מענגות, מפתיעות וטעימות ביותר. לא עוד חציל קלוי או סלט ירוק ומשעמם אלא לדוגמא

קרפציו פילה בשר ומקל קריספי עם אגוזים שהיה מוצלח מאוד, כנאפה טלה – משגע, פשוט מנה עם טוויסט, סלט עשבי תיבול וסיגר אנטריקוט – נטרף בשנייה, עשוי בדיוק במידה ושוב רעיון מדליק ביותר ואמפנדס ממולאים בשר – נימוחים וטעימים מאוד.

במנות העיקריות טעמתי

אנטריקוט בלאק אנגוס (לא להחמיץ – זה אולי הסטייק הכי טוב בארץ, בטוח הכי רך וטעים שאני אכלתי), פילה, נתחי T-bone , פריים ריב וניו יורק סטריפ.

הבשרים עשויים מנתחים מובחרים ואיכותיים ביותר והטעם בהתאם, פשוט נימוח ומשגע, טעם גן עדן. כמו כן, הבשרים עשויים במידה הנכונה בדיוק והדבר מראה כי מי שמטפל בבשר פשוט יודע מה הוא עושה.

יחד עם הארוחה הוגש לנו יין הבית שהוא בלנד ייחודי מיקב אליגוטה, עוצמתי ומלא בארומה שהיה בן הזוג המושלם ביותר עבורי לארוחה הזו.

אסכם ואומר, שהופתעתי לטובה מהמסעדה, מהאווירה הטובה, הרוגע והמוזיקה הנעימה בה  ומהמנות המיוחדות והמפתיעות בה. הבשר איכותי ביותר והדבר מורגש עם כל ביס שמכניסים לפה. היין משגע ובעלי המסעדה עשו בחירה מוצלחת בבחירתו כמלווה לארוחת בשרים דשנה ומענגת שכזו.

צילומים: דניאל לילה.

יעל צבי

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

3 Comments

  1. קרין אפלבאום

    1 בנובמבר 2012 at 17:49

    ממש מביא חשק ללכת עכשיו לארוחת ערב שם…. אני בודקת את זה עם בן זוגי….

    1. לילך

      3 בנובמבר 2012 at 19:58

      את חייבת לנסות את הכנאפה טלה, זה טעים!!!

  2. ifat

    3 בנובמבר 2012 at 11:54

    לא רק נראה אלא גם באמת טעים…עושה חשק לחזור

Leave a Reply