מעיינות חמי טבריה המחודשים

tiveria"אתה מאורגן להיות בזמן כשהילדים חוזרים מבית הספר?" שאלתי את הבעל בבוקר יום שישי,

"כן, כן, אל תדאגי… אני אבשל להם (הוא התכוון ל"אקנה משהו בחוץ"), אטפל בהם (=אשתדל לא להרדם כשהם ערים) ונעשה חיים ביחד (תשכחי מהכנת שיעורים, זה לא נחשב לעשות חיים!)."

אז הלכתי לי לבלות את יום המשפחה, כמו שבילינו פעם את יום האם, כל האמהות ביחד, כמה שיותר רחוק מכל מי שמתחת לגיל 18, בדיוק כמו שאלוהים התכוון שיום האם יראה.

הוזמנתי עם צוות בלוגרים מצומצם (אך מובחר) לסקר את החידושים והתוספות שהתווספו ל"מעיינות חמי טבריה". שני יזמים נמרצים, גולן אמסלם ודודו ישראל, בעלי מלונות "חמשת החושים" אחראים על השיפוץ המאסיבי שנעשה במקום: הבריכה החיצונית חודשה, הוקם אגף ספא, נטעו עצי דקל במדשאה, הוסיפו מנגש סירות לכנרת, נפתחה מסעדה בשרית חדשה- מסעדת היגאה המארחת את אורחי המעיינות וגם כנסים וארועים: חינה, חתונה, בר מצווה, ברית ועוד.

b1

המקום מאוד רגוע, טובל בירק כשברקע הכנרת יושבת לה כמו בציור. עמי ישראל, מנכ"ל חמי טבריה, לקח אותנו לסיור במקום והראה לנו את המזח החדש המחובר למנגש סירות המאפשר לשלב אירוע עם הגעת המארחים בסירה או אפילו סיום האירוע עם שייט.

b2

לטבילה במעיינות התרמו מינרליים העשירים במינרלים ומלחים יש סגולות מרפא לגוף ולנפש, הכי כיף זה להכנס למים חמימים ב- 38 מעלות, מה גם שבחמי טבריה אין את ריח הגופרית החריף, הלא נעים. המים מגיעים למעשה מבטן האדמה. מטמפרטורה של 60 מעלות הם מקוררים לטמפרטורה של 37-38 מעלות.

עמי סיפר לי שבשונה מהישראלים שאוהבים את הבוקר שלהם במעיינות, התיירים (המתאכסנים במלונות הסביבה) אוהבים להגיע בשעות אחר הצהריים בניחותה למקום.

התפנקנו בספא, כשאותי קיבלה המטפלת לריסה המעולה. הטיפול של לריסה היה מענג ואני ממליצה עליה בחום. לאחר מכן ניגשנו למסעדת היגאה.

1

מסעדת היגאה הינה מסעדה כשרה המנוהלת ע"י השף אבי מוזס. עיצוב המסעדה נקי ומרווח עם חלונות ענקיים המשקיפים על הכנרת והרי גולן. בהיגאה הוגש לנו אוכל המבוסס על חומרי גלם טריים ומקומיים עם מנות פתיחה ססגוניות כמו מרק עדשים וגריסים בריא, אורז מקלובה, עגבניות שרי, חומוס, חצילים וקישואים קלויים ונתחי צ'יפס עסיסיים.

2

המנות העיקריות היו טעימות במיוחד: דג לימוני, פרגית ברוטב צ'ילי מתוק, קבב מעולה בטחינה העשוי על מקל קינמון, עוף בטמפורה שהיה רך ועסיסי ושיפודי אנטריקוט על האש.

s

הקינוח היה ססגוני- על צלחת הונחו מספר עוגיות מקרון, שטרודל תפוחים וקינמון, פונדנט שוקולד וסלט פירות בכוס זכוכית שקופה.

בראש כבר יצרתי תמהיל שלם למקום שמתאים לכל אירוע:

  • מסיבת רווקות- הבנות מתפנקות במסאג'ים בספא, על הבידור אחראית פותחת בקלפים, כוסות קאווה תוססות ורחצה לילית לאור הירח במעיינות התרמו- מינרליים.
  • חינה- החתן והכלה מגיעים עם סירה, זיקוקים, קולולולו, שולחנות ערוכים, דגים ובשרים מוגשים במסעדת היגאה.

יש לי גם רעיונות לבר מצווה וחתונות… בקיצור אשמח להפוך למארגנת אירועים 🙂

לא ברור האם אלו הסגולות של המעיינות התרמו- מינרליים החמים של חמי טבריה, או ידיה המופלאות של המטפלת לריסה, אבל כשחזרתי מהביקור ב"חמי טבריה" הרגשתי פשוט נפלא. הגב שלי שסובל ביום יום מישיבה ממושכת מול המחשב קיבל סוף סוף פידבק חיובי. ממש חזון העצמות היבשות.

לסיום אני מאחלת לכל אמא לחגוג ככה את יום האם…

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

  1. קארין1010

    3 בפברואר 2014 at 19:59

    התמונות מעידות כי המקום מקסים! אחלה רעיון למסיבת רווקות של חברתי בקרוב!! תודה.

    1. לילך

      3 בפברואר 2014 at 21:13

      תודה קארין והמון מזל טוב!

  2. יולי

    3 בפברואר 2014 at 21:57

    אהבתי את ההתחלה עם בעלול. הזכיר לי את שלי:)
    חשוב, אפילו לכמה שעות, לדאוג לעצמנו ולא רק למשפחה..:)

    1. לילך

      4 בפברואר 2014 at 7:57

      חשוב ביותר. ואם אנחנו לא ניזום ולא נקבע,
      אף אחד גם לא יקבע לנו…

Comments are closed.