סדנת בישול לילדים עם השף אבי ביטון וסדרת GRANITO Xenon
המשפחה שלי נחלקת ל- 2: אלו שמתרחקים מהמטבח כמו מאש ואלו שמשוגעים על המטבח ומחפשים אתגרים חדשים, משל היו מתמודד ראשי במאסטר שף.
חברת קסנון השיקה את סדרת GRANITO Xenon היוקרתית, העשויה מציפוי אבן שיש טבעי ובריא, ולרגל ההשקה הם הזמינו את ילדי הבלוגרים וסדנת בישול עם השף המוכשר אבי ביטון, במסעדת "פיורי" ביקום.
במהלך הסדנה הילדים הכינו בהדרכת השף סלט עגבניות שרי ומוצרלה באפלו מעוטר בבזיליקום, שקשוקה של עלי תרד, כרישה, שום וכמהין,
כשהכנו אנטיפסטי על פלנצ'ה פסים, אבי ייעץ לילדים (כלומר בעיקר לנו…) שאת הקישוא ובכלל אנטיפסטי כדאי להוציא מהפלנצ'ה לפני שהם מוכנים עד הסוף, כי בשל תכונתם לאגור חום, הם ממשיכים להתבשל גם אחרי ההוצאה מהפלנצ'ה.
השף אבי והצוות המסור שלו פינקו אותנו גם ברביולי תרד וריקוטה בעגבניות ופרמזן (מהטעימים שאכלנו אי פעם), פאפרדלה עגבניות, זיתי קלמאטה ושמן זית. בכלל ביטון מאוד אוהב שמן זית ומשתמש איתו גם בסירים עם ציפוי נון- סטיק. "ולמרות זאת הוא מאוד רזה" מתפלאים אצלי החבר'ה…
השף ביטון היה נפלא עם הילדים, סובלני וחייכן. לא היה ילד שלא קיבל ממנו את המנה שלו בתשומת לב ושיתוף בתהליך הבישול בהתאמה לגילו.
תוכלו לצפות בחוויית הסדנה בסרטון יוטיוב שהכנתי:
הכנו גם מאפה סביח- עלי פילו ממולאים בחצילים מטוגנים ובתפוחי אדמה ועשבי תיבול. השף אבי ביטון משתמש בתפוחי אדמה שאפה בטבון והשאיר ללילה במקרר. הוא קוצץ אותם לקוביות ומשאיר חלק מהקליפה בשביל הטעם.
האמת שזה דיי קל להגיע לתוצאות מעולות אם משתמשים בחומרי גלם משובחים ובגאדג'טים וכלים מיוחדים למטבח המקלים על התהליך: סכינים עם ציפוי אבן שיש, משטחי פלנצ'ה (פלטת צלייה) עם פסים ותחתיות אינדוקציה (מעולה לאנטיפסטי),
והלהיט לטעמי- פנקייק מייקר, גאדג'ט קטלני שמצד אחד מכיל מערבל ידני לערבול חומרי הפנקייק ומצד שני בהרמה מעל המחבת ולחיצה על הידית הבלילה נשפכת מהכלי ישירות למחבת החייכנים של קסנון.
נדלקתי גם על התנור טורבו שף (בישול מהיר בטכנולוגיית הלוגן) וגם על המחבת קרפ (כן, כבר חרשתי על הקטלוג של Xenon למתנות יפהפיות ושימושיות לראש השנה).
בבוקר למחרת הילדים נסעו איתי בהתלהבות לחנות לקנות מצרכים ולהכין פנקייק וסלטים וחביתיות לארוחת בוקר בריאה שהם הכינו לבדם. כיף להעביר את סוף החופש הגדול בהכנת ארוחה משפחתית והרבה חיוכים 🙂
אולי תאהבו גם:
Comments
Powered by Facebook Comments