עולם השומשום, הטחינה והחלבה של בארכה

עד שנת 1984 לא היו יצרני טחינה בארץ ולכן נאלצו בתלמה לשלוח צנצנות ריקות שמולאו בטחינה בשכם.

ההסתדרות ותלמה פנו לאיש העסקים עארף באשיר כדי להקים מפעל לטחינה בארץ.

באשיר שלח את בנו, איברהים ללמוד את סודות הכנת הטחינה מהמקור. כך במשך שנתיים למד איברהים בשכם טחינה באבני ריחיים, השרייה וקילוף וחזר עם הידע לארץ. המפעל הוקם תחת המותג תלמה ובהמשך נרכש ע״י יוניליבר העולמית.

לאחר 30 שנה של גילגולים הגיע המפעל למקומו הנוכחי באזור התעשייה אלון תבור.

מפעל יפה, נקי ומעוצב השייך כולו לתעשיות רושדי.

עולם השומשום, הטחינה והחלבה של בארכה

הוזמנתי לבקר במפעל היפה והתפעלתי מהצוות המגוון, ערבים ויהודים, נשים וגברים, דתיים וחילונים, עובדים יחד בהרמוניה יפה. על הכל מנצח אדם מקסים, נעים הליכות בשם איברהים באשיר.

דרך ארוכה עבר הנער מיום שנשלח ללמוד את סודות השומשום, לבדו, הרחק ממשפחתו ועד היותו בעלים של אחד ממפעלי השומשום החזקים בישראל.

בשנת 2006 יוצא לדרך המותג ״בארכה״, שפירושו בעברית ״שפע ברכות״.

איך מכינים חלבה

יש המשווים את הטחינה ליין ויש לקפה. טחינה טובה עשויה משומשום אתיופי איכותי מזן חומרה ונטחנת לאיטה.

החלבה והטחינה חזקים בשולחן האוכל הישראלי, בעיקר עם התחזקות מגמות בריאות כחזרה לטבע, טבעונות ואכילת אוכל בריא.

חלבה בארכה

נהנתי לראות את דרך הכנת החלבה תוך שמירה על שיטות ההכנה המסורתיות. אין קיצורי דרך, אין מכונות. מכל ענקי ובו טחינה מעורבב עם כף ענקית בתנועות קיפול מיומנות.

התוצאה: חלבה חמה ואגוזית הנמסה בפה. הקינוח הכי טעים שטעמתי בחודש האחרון.

הסוד שלי להכנת טחינה:

להוסיף לטחינה גולמית מיץ מחצי לימון, שמן זית, מלח, פלפל, שום מגורד ומים קרים. את המים להוסיף בשלבים, לאט לאט, לערבב עם כפית בהתחלה ערבובים קטנים במרכז ולאט לאט להגדיל לבחוץ.

טראפלס בריאותמתכון טראפלס חלבה

למתכון משגע של פיליס גלזר- טראפלס חלבה העשוי מטחינה. מוזמנים להיכנס לפוסט  ולגלול עד למטה. שם יחכה לכם מתכון לממתק טעים ומלא בריאות שהפך אצלי בבית למוצר חובה במקפיא. (שולפת כשמגיעים אורחים…)

שיהיה לכם יום שומשום

Comments

comments

Powered by Facebook Comments