עוף בשומר ולימון
אצל חברתי במטבח נחת ארגז של שומר "מה אני אעשה בכל השומר הזה?!, כמה סלט אפשר להכין?!!!"
ראשית אצלנו הרבה פעמים שמים שומר טרי (הידוע בכינויו "ביסבס"), שטוף היטב וחתוך בתוך קנקן מים. כך שותים מים מרעננים וטעימים במיוחד,
ושנית, יש לי תבשיל מעולה וטעים (וקל) לעוף מבושל בשומר ולימון.
המתכון שלי לעוף בשומר קל ופשוט:
שוטפים היטב את השומר וחותכים אותו לרצועות, מטגנים בצל בינוני חתוך בסיר גדול ומוסיפים לו את השומר ואת חלקי העוף (כרעיים/ שוקיים), מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל ומעט כורכום. לוקחים לימון וחצי ומרוקנים את תכולתם בסיר, ניתן להוסיף לסיר כמה עיגולי לימון לקישוט (אבל לא יותר מדיי כדי שלא יוסיפו מרירות לתבשיל), מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים בהתחלה עם מכסה סגור (כחצי שעה) ואח"כ עם מכסה פתוח כדי שמעט מהמים יתאדו והרוטב יסמיך טיפה.
השומר הופך להיות רך, לימוני וטעים והעוף…. יוצא בטעם גן עדן, התוצאה ממש גורמה והכל עם מעט מאוד מוצרים ובלי הרבה בלגן, בדיוק כמו שאני אוהבת…
Comments
Powered by Facebook Comments
צופית
4 בנובמבר 2014 at 0:41אני חייבת לנסות .נראה לי מתאים גם לארוחת ערב יום שישי. נראה מעולה!
לילך
4 בנובמבר 2014 at 8:36זה מתאים מאוד גם לארוחת ערב יום שישי,
תודה צופית!
רות פוזדירקה - נסלישיליפוז15
4 בנובמבר 2014 at 9:21מזכיר לי תבשיל של אמי ז"ל
היתה מכינה אותו עם עוף ואפונה – בילדותי לא כל כך אהבתי
אך למדתי לאהוב אותו עם השנים,
טעם של געגועים של בית חם ואוהב !
טעים זה בטוח ובריא מאד !
רותי
לילך
4 בנובמבר 2014 at 15:34רותי, תודה.
טעמים שסירבנו להם בילדות,
אנחנו מחפשים אותם בבגרות.
קארין
4 בנובמבר 2014 at 13:54אנחנו גם מחסלים שומר כל הזמן!
תודה על המתכון!
לילך
4 בנובמבר 2014 at 18:17שומר זה מאוד בריא! תמשיכו בחיסול…