קרם ברולה כשר לפסח

מאת: השף עומר נחום- מלון רות רימונים צפת

1/2 ליטר שמנת מתוקה

1/4 מקל וניל

1/2 כוס סוכר לבן

5 חלמונים

מעט סוכר חום

  1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
  2. חוצים את המקל וניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
  3. מחממים שמנת עם 1/4 כוס סוכר לבן וגרגרי מקל הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לבן.
  5. יוצקים את השמנת בזילוף עדין אל החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לכלים מתאימים.
  6. מניחים את כל הכלים בתנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי גובה של הכלים.
  7. אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
  8. לפני ההגשה מפזרים סוכר חום מעל הקרם ומקרמלים את הסוכר בעזרת מבער.

מתוך הספר:" טעמים ישראלים"

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply