אפל שטרודל עם קיצור דרך

אפל שטרודלממש קל ובושה כמה שזה נראה מושקע יחסית להשקעה המעטה שבפועל בוצעה…

השטרודל תפוחים הזה טעים ומנחם בעיקר בערב חורפי קר לצד כוס תה. בלי חמאה ובלי התעסקות עם בצק, השטרודל תפוחים פרווה ויכול להשתלב נפלא בשולחן ט״ו בשבט.

המצרכים:

  • קופסת רסק תפוחים
  • 3-4 תפוחים קלופים
  • חבילת בצק עלים קפואה
  • כף דבש
  • 2 כפות סוכר

אני מוציאה את הבצק עלים מההקפאה ומניחה על השיש לטיפ טיפה הפשרה. עדיף לעבוד עם הבצק מעט קפוא כך הוא נוח יותר לעבודה וגם נאפה טוב יותר.

התפוחים לשטרודל

אני מתחילה בגירוד התפוחים הקלופים ע״ג פומפייה ובסיר קטן מבשלת את רסק התפוחים, הסוכר, הדבש והתפוחים המגורדים כרבע שעה.

לתערובת ניתן להוסיף אגוזים.

בצק עלים

את הבצק אני חותכת לריבוע ומעבירה ישר לנייר האפייה שבתבנית. יש המרדדים את הבצד, אני לא מרדדת אותו. מניחה באמצע את תבשיל התפוחים עם כמה שפחות נוזלים וחותכת שורות באלכסון לכיווני, אותם אני משלבת זה אחר זה כמו בקליעת צמה.

מברישה מעל ביצה טרופה ו… לתנור. 180 מעלות, כ- 30 דקות.

שטרודל תפוחים של לילך

קשה להאמין כמה טעים זה יוצא. לצד הפירות היבשים של טו בשבט וכוס תה, עם גלידת וניל מעל וגם בלי. מנה פשוטה ומרשימה.

טו בשבט שמח ומלא בטבע ובפריחה.

אהבתם את המתכון? אני בטוחה שתאהבו גם את המתכון שלי לפאי ריבת שזיפים (או כל ריבה שתרצו).

חבבו אותנו בפייסבוק של "חפש את האישה".

Comments

comments

Powered by Facebook Comments