טארט קרם פטיסייר ופירות

פטיסייר1את הקינוח העשיר הזה הכנתי בסדנת קינוחים שהתקיימה ב"סטודיו לבישול", ביחד עם עוד קינוחים מרהיבים וקלים להכנה.

בצק פריך על בסיס שקדים:

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

95 גרם אבקת סוכר

1 ביצה גדולה (60 גרם ביצים)

5 גרם תמצית וניל

קורט מלח

30 גרם אבקת שקדים (שקד מולבן טחון)

250 גרם קמח לבן

פאטיסייר

צילומים: פבל מלין

אופן הכנה:

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר במהירות גבוהה, מוסיפים את הביצים ומיד כאשר הן נבלעות מוסיפים את אבקת השקדים והמלח, לבסוף מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, עד לקבלת בצק אחיד, יש לשים לב לא ללוש יותר מדיי. את סוף הלישה יש לבצע באופן ידני. עד שהבצק נכנס לתנור, כדאי להניח בתוך כל קלתית שקית קטנה מלאה בקטניות, בכדי שהבצק לא יתקפל פנימה.

לקרם הפטיסייר:

10 גרם תמצית וניל

1/2 ליטר חלב

80 גרם סוכר

30 גרם סוכר

5 חלמונים (צהוב)- (105 גרם חלמונים)

כף קמח לבן

כף קונפלור

אופן הכנה: בסיר מרתיחים את החלב ו30 גרם סוכר, בקערה נפרדת טורפים חלמונים ואת יתרת הסוכר. מוספים את הקורנפלור וטורפים היטב, כאשר החלב רותח בשלוש פעמים שופכים לתוך תערובת החלמונים, לאחר מכן מחזרים הכל לסיר. מוסיפים את הקמח טורפים עד כדי הסמכה.

מניחים בתבניות את הבצק הפריך ואופים את הקלתיות, ללא הקרם, כ- 20 דקות. מקררים וממלאים בקרם ועליו מקשטים עם פירות טריים.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 Comments

    1. שושי ביטון

      3 ביוני 2013 at 15:21

      תודה! הקרדיט כולו למורה שלי, נעמה זעפרני.

Leave a Reply