מסעדת בתיה

אירוע השקה מסעדת בתיה המחודשת

מסעדת קפה בתיה המיתולוגית נפתחה באירוע השקה חגיגי במשכנה החדש ברחוב חשמונאים 95 בת"א.

את הפוטו קולאג' יצרה ליקה רמתי מחומרי הארכיון של "בתיה" ההיסטורית
את הפוטו קולאג' יצרה ליקה רמתי מחומרי הארכיון של "בתיה" ההיסטורית

לפעמים מצרות גדולות נוצרים דברים טובים (וטעימים). בתיה יום טוב הייתה עולה חדשה מפולין, צעירה כבת 20, בעלה פוטר מעבודתו והיא החליטה לפתוח בית קפה. ב-1941 כבר היה אפשר למצוא אצלה בקפה שלל דמויות צבעוניות כאלכסנדר פן ונתן אלתרמן.

כיום, דור ההמשך של בתיה, בתה ונכדותיה, ממשיכות את המסורת.

בתפריט של בתיה יש מגוון מאכלים יהודיים, מזרח אירופיים כמו  גפילטע פיש, כבד קצוץ, רגל קרושה, מרק עוף צח, מרק קרפלעך טשולענט ועוד מאכלים נפלאים שעשויים בדיוק כמו פעם ומעוררים רגשות נוסטלגיים מבית אבא.

מנות

המקום  עוצב בסגנון עכשווי וצעיר ויכולנו  לראות גם את  החיבור לעבר של הקפה המיתולוגי ולבתיה עצמה בטפט  מרהיב שהודבק על קירות המקום ובו אוסף ארכיוני של תמונות, מזכרות וקטעי עיתונות משנים עברו בהם דמויות חשובות בתולדות המדינה והעם.

בירהבין המנות שהוגשו באירוע ההשקה כיכבו:

כבד  קצוץ על מצע לחם

רגל  קרושה

גפילטע  פיש  עם חזרת

דג הרינג כבוש עם  בצלים

בנוסף הוגשו משקאות מיוחדים ומרעננים שנלקחו ממרכיבים אירופיים שעברו שידרוג ועודכנו  לקהל צעיר יותר

משקה חמיצה עם יין אדום ופירות יבשים ומים מוגזים ומשקה וודקה עם צמר גפן מתוק ומים מוגזים (בתמונה).

בתיה 2

בנוסף לחלק הקולינרי היה כמובן גם חלק אומנותי: הדור הצעיר של תאטרון ה"יידישפיל" נתן הופעה מתוך הצגה חדשה שהם מעלים בשם "מונולוגים מהקישקע "  ההצגה מדברת על המטבח היהודי המזרח אירופאי והמוסיקה ניגנה כל העת שירים עבריים שהוסיפה לאווירה החגיגית.

לסיום: האוכל היה טעים, העיצוב מרגש והאווירה חגיגית ביותר. מומלץ לבקר.

אודי שפירא

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

3 Comments

  1. קארין

    11 במרץ 2013 at 9:42

    וואוו – נהייתי רעבה…

  2. מוריה יורגראו

    19 במרץ 2013 at 10:46

    אוכל וזכרונות זה פשוט שני הצדדים של אותה מטבע … מדהים !

    1. לילך

      19 במרץ 2013 at 11:34

      נכון, אין כמו אוכל כדי לעורר זיכרונות!
      יש לנו חברים שאיזה חודש לפני פסח מזמינים שם
      את הגפילטע פיש לליל הסדר…

Leave a Reply