סופגניות פררו רושה

פררו רושהמתכון לסופגניות בריאות וטעימות עם ציפוי פררו רושה בייתי משובח.

אל תיבהלו משמן הזית שבמתכון, לאחר האפייה לא תריחו ולא תרגישו שמן זית אבל תחושו ביתרונותיו לאיכות הסופגניה וגם לבריאות שלנו.

טעם הסופגניה פריך ואם תאפו אותה היא תצא משובחת כמו בריוש חמאה טרי.

החומרים לבצק:

למעשה כמו בתמונה בתוספת של ביצים וחלב.

סופגניה שמן זית

 

3.5-4 כוסות קמח
1/2 שמרים טריים של שמרית
1/2 ממשפר האפייה של שמרית
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן זית
חצי כוס חלב
לציפוי, קישוט ומילוי הסופגניה:
ברס (קרוקנט לוז) או אגוזי לוז גרוסים.
וממרח נוגט או ממרח רוזמרי או ממרח נוטלה

 

אופן הכנת הסופגניות:

לא צריך מערבל כאן, ממש כמה דקות לישה והבצק מוכן וחבל להוציא את המערבל. אני מתחילה עם החומרים היבשים ולאט לאט מוסיפה את הרטובים כשממש בסוף את המלח.

כדאי להתחיל עם 3.5 כוסות קמח ורק בסוף אם הבצק מרגיש מאוד דביק להוסיף עוד חצי כוס.

אחרי הלישה לשים בקערה מכוסה למשך שעה במקום חם. אני שמה מעל לתמי 4 את הקערה.

לאפייה בתנור- יש לקרוץ עיגולים, להניח בתבנית שקעים מאוד משומנת. (ניתן גם בתבנית רגילה) בתבנית שקעים עדיף לעשות אותם בגודל של כדור טניס (קטנים יחסית) כי אחרת הצורה בתבנית תצא יותר דומה לבריוש.

לטיגון- לרדד לעובי סנטימטר וחצי, לקרוץ עיגולים עם כוס הפוכה או קורצן.

בשני המקרים מתפיחים עוד כשעה לפני האפייה או הטיגון.

סופגניית פררו רושה

אני בחרתי לאפות גם כדי לחסוך בקלוריות וגם כי אני יותר אוהבת את הסופגניה שלי כשהיא מתקרבת בטעמה קצת ללחמניה משובחת או לבריוש. מכניסים לתנור שחומם מראש 15-20 דקות על 180 מעלות.

יוצא טעים טעים עם ריח משגע וטעם של חמאה למרות שאין חמאה במתכון כלל.

מילאתי את הסופגניה בממרח הנוגט אגוזים ולקישוט יצרתי כדורי פררו רושה קטנים ופיזרתי מעל אבקת סוכר כמיטב המסורת.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments