פאי שוקולד מושלם

על העוגה הזו הבת שלי אמרה "אמא, זו העוגה הכי טעימה בעולם!"

המתכון מגיע מהאריזה של קמח תופח אסם ועבר שידרוג: הבן שלי אלרגי לביצים שלא בושלו היטב ולכן הייתי חייבת לשנות את המילוי שכלל ביצה. להפתעתי, השינוי השפיע לטובה על הפאי ורק שיבח אותו.

זה התחיל משינוי במילוי:

פאי שוקולד

היה חסר לי עוד משהו, אז עשיתי עוד שינוי קטנטן…

סופית

ובניסיון השלישי, היא יצאה מושלמת.

הפאי האחרון

אופן ההכנה:

לבצק:

2.5 כוסות קמח תופח אסם

200 גרם חמאה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר

את החמאה אני ממיסה טיפה או חותכת לקוביות קטנות ואז בקערה גדולה יש ללוש היטב הכל.

למילוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

מיכל שמנת מתוקה להקצפה

כף קקאו

1/4 כוס סוכר

כף קמח תופח אסם

את המילוי ממיסים על פינג'אן קטן עם אש קטנה. מערבבים היטב.

את הבצק מחלקים ל- 2 חלקים: חלק אחד משטחים על תבנית עגולה לא גדולה מידיי, כולל הדפנות ואת החלק השני מחלקים ל-4 פסים. שופכים את המילוי הנוזלי ועליו מניחים את הפסים בזהירות שלא יטבעו… אופים כחצי שעה. שימו לב שאם תחתכו את הפאי כשהוא יוצא מהתנור הפנים שלו יהיה נוזלי, אבל אחרי שהייה במקרר הפנים מתמצק והוא טעים להפליא. אל תתפתו לאפות יותר מדיי את הפאי כי אז הבצק הפריך יהיה כבר לא כו"כ פריך אלא קשה.

שיהיה בהנאה!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 Comments

  1. קארין

    24 באפריל 2013 at 10:18

    מושלם לגמרי!
    תודה על המתכון!

  2. מוריה יורגראו

    24 באפריל 2013 at 11:26

    יפה ,מעט סוכר יחסית למתכונים אחרים …..

    1. לילך

      24 באפריל 2013 at 12:21

      נכון… סה"כ חצי כוס סוכר ועדיין הפאי שוקולדי וטעים עד כדי כך שאצלי הוא מחוסל כבר בשבת….

Leave a Reply