עוגת גבינה פירורים לשבועות

לרגל חג השבועות, רשת "קפה גרג" גילו לנשות אתר חפש את האישה את המתכון של עוגת הגבינה פירורים המפורסמת והטעימה שלהם.

צילום: דן לב

מצרכים:

קילו גבינה 9%

3 חבילות של של שמנת מתוקה 42%

300 גרם סוכר

30 גרם פודינג וניל

30 גרם מלליטר ברנדי

גרידת לימון שלם אחד

 אופן ההכנה:

מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל. מוסיפים בהדרגה את הגבינה. מערבבים עם הלקקן.

לאחר-מכן מוסיפים את הגרידת לימון והברנדי. מערבבים לאט לאט את הכל.

הכנת הבצק:

450 גרם קמח.

250 גרם חמאה.

160 גרם סוכר.

4 חלמונים (הצהוב) של ביצה. 80 גרם של חלמון.

20 גרם אבקת-אפיה (2כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים יחדיו היטב

מוסיפים בהדרגה את החלמון. ואח"כ קמח+אבקת אפיה ולשים עד לקבלת הבצק.

את הבצק צריך לשים לשעה במקרר שיתייצב. לאחר מכן לוקחים דף אפייה ועליו שמים את כל הבצק על כל התבנית. ניתן לסמן כמה עוגות אישיות כבחירתכם.  אופים כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב, מגרדים את השיכבה העליונה של הבסיס ואוספים את הפירורים הקטנים שיתקבל לפחות שני שליש כוס פירורים. יש להיזהר להשאיר שכבת בסיס יציבה מתחת.

את קציפת הגבינה שמים מעל הבצק ואת הפירורים מפזרים למעלה. מקפיאים למשך3-4 שעות.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply