פאי שזיפים

פאי שזיפיםלמעשה זה יותר "פאי ריבת שזיפים" ויכול להיות גם "פאי ריבת תפוחים" וגם "פאי שלושת הריבות".

אמא שלי מכינה ריבות בלי סוף… ריבת שזיפים, ריבת תאנים, ריבת פטל, ריבת לימונים, ריבת חצילים ואפילו ריבת עגבניות שרי (תתפלאו, זה טעים). כדי לא להיתקע עם סטוק של ריבות שמפוצצות לי מקרר שלם, למדתי לנצל אותן לכל מיני מטעמים. אני מכינה עוף בגריל עם ריבה והכי טעים טוסט עם חמאה וריבה…

ואז חשבתי לעצמי, למה לא להכין פאי ומעליו לשים את הריבה המפורסמת?

כדי לשמור על המשקל הכנתי אותו עם שמן, אבל אפשרי להמיר את השמן ב- 200 גרם חמאה, מה שהופך את הפאי כולו לחלבי. למעשה הכי טעים זה להכין את הפאי עם הבסיס בצק פריך הזה, ותמשיכו כרגיל עם מילוי הריבה, אבל אם אתם חייבים שהוא יהיה פרווה אז תשתמשו במתכון הבא:

שלבים בהכנה

פאי ריבהלבצק פריך:

2.5 כוסות קמח מנופה

1 אבקת אפיה

3 ביצים

1 כוס שמן או 200 גרם חמאה/ מחמאה

2.5 כפות סוכר

כחצי חבילת ביסקוויטים מפוררים (ולא כמוני שהייתי לחוצה בזמן והנחתי אותם שלמים!)

1 חלמון ביצה למריחה

ריבה בייתית מתוקה, עדיפות לריבת שזיפים.

לשים לבצק פריך את כל המוצרים מלבד 3 האחרונים. להימנע מלישת יתר. 2/3 בצק להניח בתבנית פאי או תבנית קטנה, מעל להניח את הביסקוויטים המפוררים ועל זה להניח את הריבה. ניתן להניח גם 2-3 סוגי ריבות שונות, כך שכל אחד מקבל "הפתעה" בחתיכת פאי שלו. את שליש הבצק הנותר ליצור 4 רצועות (או לפורר לפירורים) ולהניח מעל. לאפות בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות.

פאי ריבת תפוחים

בתאבון וחג שמח!

לא רוצה לפספס אף פוסט?

הצטרפ/י לרשימת התפוצה  שלנו בדף הבית בצד שמאל למעלה או חבב/י את דף הפייסבוק שלנו.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 Comments

  1. מוריה יורגראו

    23 ביוני 2013 at 9:49

    מריחים עד לפה , חשוב לדעתי להקפיד על הריבה שתהיה ביתית ואם קנויה אז איכותית בלבד . תודה לילך !

    1. לילך

      23 ביוני 2013 at 10:43

      המלצה חשובה! בהחלט, רק ריבה ביתית ועשירה תתאים כאן.
      תודה, מוריה!

Leave a Reply