קוסקוס טנזיה במהירות שיא

ביום שבו עברנו דירה, הגיעה אימי ובידיה סיר ענק של קוסקוס.

"אמא, מה קשור קוסקוס עכשיו?! תראי איזה בלאגן…" אמרתי לה. אבל היא פסקה ש "ככה זה נהוג, ברכה לבית חדש וכל מי שנכנס מקבל קערה."

לאורך היום נכנסו אנשי מקצוע, הקבלנים שהגיעו לברך ובני משפחה שהגיעו לתת יד, כל אחד קיבל קערת קוסקוס ועדיין נדמה היה שסיר הקוסקוס מתמלא מעצמו ואינו נגמר.

אני למדתי שקוסקוס מתאים תמיד, לכל ארוע ולכל מצב. יש את הקוסקוס הרגיל ויש את ה"מיוחדים" כמו קוסקוס דגים, קוסקוס בקילה והאהוב עליי ביותר- קוסקוס טנזיה.

לא סתם מגישים מנה זו לארוס ולארוסה בטקס החינה, סמל וברכה שיהיה להם מתוק ביחד כל החיים. הבאתי מתכון קל להכנת קוסקוס טנזיה במהירות ובקלות.

המצרכים:

  • קוסקוס עם חיטה מלאה להכנה מהירה של אוסם (ניתן להשתמש במקום בקוסקוס בקינואה).
  • 2 בצל חתוך לפלחים.
  • 5 כפות רוטב בסיס לבישול, אוסם.
  • פירות יבשים, שטופים היטב ומגולענים כפי שאתם אוהבים, כמו:
  • 100 גרם שזיפים שחורים יבשים.
  • 100 גרם מישמשים יבשים.
  • 50 גרם דבלות (תאנים יבשות).
  • 50 גרם חמוציות (המתכון המסורתי הינו עם צימוקים לבנים, וזאת לפי דעתי רק מכיוון שלא היו במרוקו חמוציות. אילו היו, הן בוודאי היו מופיעות במתכון זה ובעוד רבים).
  • כף שמן זית, מלח ופלפל שחור.

קינואה טנזיה עם פירות יבשים

אופן ההכנה:

את הקוסקוס מכינים לפי הוראות האריזה ומניחים בצד.

במחבת גדולה מטגנים את פלחי הבצל בשמן זית, לאחר שהבצל מקורמל, מוסיפים את הפירות היבשים שלמים אך מגולענים, מטגנים טיפה, מנערים את בקבוק רוטב הבסיס (כדי שתכולתו תתערבב היטב) ומוסיפים ממנו 5 כפות תוך כדי בחישה.

מורידים הטנזיה מהאש, מניחים בקערה את הקוסקוס או הקינואה ועליו את הטנזיה. ניתן להגיש במנות אישיות או בקערה מרכזית.

בתאבון.

קוסקוס טנזיה במהירות שיא לילך דה פז

אתם מוזמנים…
לעוד מתכונים שלי- http://www.findthewoman.co.il/?cat=34
לצפיה בעוד מנות בהאשטג #לילך_מבשלת_לשבת באינסטגרם שלי http://instagram.com/lilachdepaz
או לחבב את דף הפייסבוק שלי

Comments

comments

Powered by Facebook Comments