שמרים פרג לימוני

מאת: ארז קומרובסקי ל"סוגת"

חומרים:

500 גרם קמח חלה "סוגת"

25 גרם שמרים טריים

75 גרם סוכר = 3/4 כוס

5 גרם מלח = כפית

1 ביצה

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)

גרידת לימון מלימון גדול

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את השמרים לפירורים קטנים לתוך הקערה עם הקמח.
  2. להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב ידנית או במיקסר עם הגיטרה רק עד שמתחברים יחד כל המרכיבים.
  3. להעביר לקערה משומנת (עדיף בחמאה), לעטוף היטב ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות.

מילוי פרג:

300 מ"ל חלב

300 גרם סוכר = כוס וחצי

100 גרם חמאה

500 גרם פרג טחון (הכי טוב פרג שנטחן במיוחד עבור האירוע)

גרידת לימון

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר את החלב, סוכר וחמאה. מבשלים תוך כדי ערבוב טוב להמסת הסוכר. כאשר התערובת רותחת והחמאה כולה נעלמה בתוך התערובת מורידים מהאש.
  2. מוסיפים את הפרג הטחון וגרידת הלימון. מערבבים היטב ומקררים מעט לפני שמכניסים למקרר.

הרכבת העוגה

 מכמות הבצק נכין שתי עוגות.

מרדדים חצי מהבצק למלבן 30 X 18 ס"מ ובעובי הכי דק שניתן. נסו להגיע לעובי של 3 מ"מ. מורחים בעזרת היד חצי מכמות מילוי הפרג. משטחים את המילוי בעדינות על הבצק באופן שהמילוי יגיע לכל מקום על הבצק באופן כמה שיותר שווה. מתחילים לגלגל את הבצק עם המילוי לרולדה. מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מורחים בביצה ומתפיחים. כאשר נראה שהרולדה תפחה והיא רכה למגע נמרח שוב ביצה לכל אורכה ורוחבה ונכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפייה תיקח כ- 30 – 35 דקות. כמובן שצריך לבדוק.

חמש דקות אחרי היציאה מהתנור נרטיב את הרולדה בסירופ סוכר. כאשר הרולדה קרה לחלוטין נכין לה ציפוי לימוני כדי לשבור את המתיקות הרבה של הפרג.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply