קדירת סלק ממולא- מתכון טבעוני

קדירה מרהיבה בצבעי בורדו חיים מלאה כל טוב

המתכון הבא מגיע ישירות מסדנה טבעונית טעימה ומהנה של גילת רווה אור "יצירה טבעונית במטבח" בה השתתפתי לאחרונה.

על הסדנה אני מזמינה אתכם לקרוא בפוסט סדנאות הבישול הטבעוניות של גילת רווה אור

סדנה הטבעונית של גילת רווה אור

החומרים:

  • סלקים כמספר הסועדים
  • 2 כוסות אורז אדום מבושל
  • כוס עדשים שחורות מונבטות
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן זית
  • כף רכז רימונים
  • רוטב סויה
  • מעט יין לבן יבש
  • מלח, פלפל
  • סוכר חום ( לא הכרחי)
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • כוסברה קצוצה

לרוטב:

כוס וחצי מים, רבע כוס מיץ לימון טרי, 2 כפות רכז רימונים,  6 שיני שום, קורט קינמון, מלח, פלפל.

שוטפים את הסלקים ומבשלים אותם בסיר רחב עם מים עד כדי כיסוי כ- 30 דקות, עד שסכין ננעץ בתוכם בקלות. ( יש להימנע מבישול יתר). מצננים בתוך הסיר המכוסה. לאחר הצינון קולפים את הסלקים תחת ברז מים. מיישרים את חלקם התחתון וחותכים את הראש והגבעולים, ( משאירים גבעולים באורך 2-3 ס"מ, ליצירת מראה מיוחד יותר). בעזרת כפית קטנה/ כפית פריזיאנית מוציאים את תוך הסלק, קוצצים ושומרים להוספה למלית.

קדירת סלק ממולא

במחבת מחממים כ- 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומעט סוכר חום, וכשמזהיב מוסיפים את תוך הסלק הקצוץ. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את האורז האדום והעדשים המונבטות. מוסיפים רכז רימונים, רוטב סויה, יין לבן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

ממלאים את הסלקים ומניחים בקדירה כבדה שמתאימה גם לתנור. מכינים את הרוטב ומוזגים אל הסיר.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה,  מוזגים על הסלקים טחינה גולמית מהולה במעט מים עם הכוסברה הקצוצה ומכניסים לתנור שחומם ל- 150 מעלות לכחצי שעה- שעה.

עוד פרטים על הסדנאות של גילת רווה אור תוכלו למצוא בדף הפייסבוק שלה- יצירה טבעונית במטבח

Comments

comments

Powered by Facebook Comments