המתכונים של פיליס גלזר מתוך סדנאת בישול בריא לנשים

אני משתפת אתכן בשלל מתכונים שלמדתי מפי כהנת הבריאות פיליס גלזר, בסדנת "אנטי-איג'ינג, בריאות הוליסטי ויופי"  עלי כתבתי בפוסט סדנת בישול בריא של פיליס גלזר ~ לנשים בריאות ויפות

ממרח ריקוטה

פיליס גלזר בפעולההמצרכים:

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כף עירית קצוצה
  • 1/2 כף נענע טרי, קצוצה דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד, ומיץ לימון לפני הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

טורפים את כל החומרים ביחד, מכסים ושומרים במקרר.

ממרח זרעים

1 כפית זרעי פשתן, 1 כפית קצח, 1 כפית זרעי דלעת, 1 כפית שומשום, 1 כפית זרעי כוסברה

קורט מלח, עדיף מלח ים גס

2-3 כפיות שמן זית

טוחנים את הזרעים ומוסיפים שמן זית. שומרים בכלי סגור במקרר. מורחים על לחם קלוי או קרקרים.

שקשוקה טבעונית

שקשוקה טבעונית עם עגבניות, קייל ומנגולד

החומרים ל 3-4 מנות:

  • 1 חבילה טופו, פרוס לרוחב לפרוסות קצת יותר עבות מס"מ
  • 4 כפיות שמן זית, מחולקות
  • 1/2 כפית גדושה כורכום
  • 3/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל כתום או צהוב, חתוך לרצועות
  • 700 גרם עגבניות טריות ובשלות, קצוצות (כ-8, רצוי עגבניות תמר)
  • 1/2 כפית גדושה כמון
  • 1/4-1/2 כפית קימל, טחון או שלם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • 2 עלי קייל (אני השתמשתי בסוג השטוח, אך אפשר להשתמש גם במסולסל)
  • 2 עלי מנגולד
  • 2-3 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ, או 1/4 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • כוסברה לקישוט
  1. בעזרת כוס קטנה (בקוטר של חלמון) עם דפנות דקות, קורצים עיגולים מפרוסות הטופו. שמים בצד. מחממים 2 כפיות מהשמן במחבת ומוסיפים את הכורכום. בוחשים ומוסיפים את עיגולים הטופו. מטגנים משני הצדדים עד שהעיגולים בצבע צהוב עז, כמו חלמון. מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
  2. מוסיפים עוד שתי כפיות שמן זית למחבת ומטגנים בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ופלפל כתום וממשיכים לטגן על אש בינונית (להיזהר מלשרוף!),במשך כ-3 דקות.
  3. בוחשים פנימה עגבניות, כמון, קימל ופפריקה, מורידים מעט את האש ומבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. בוחשים פנימה את המים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה אך לא יבשה. מוסיפים את הלימון הכבוש. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מורידים את החלקים הירוקים של הקייל והמנגולד (לא משתמשים בגבעולים) וקורעים לחתיכות. מניחים על השקשוקה. מסדרים את "חלמוני" הטופו סביב, ומפזרים את הפלפל הירוק החריף מלמעלה, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהכול חם מאד. מקשטים עם כוסברה.

סלט 5 צבעים

סלט 5 צבעים

המצרכים ל- 4 מנות:

  • רבע כרוב אדום פרוס דק-דק
  • 1/2 כוס פרחי ברוקולי או כרובית קטנים
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1/2 פלפל צהוב , חתוך לרצועות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/4  כוס מלפפונים קטנים חתוכים לגפרורים
  • 1/4  כוס מכל אחד: שמיר ופטרוזיליה או כוסברה (עלים בלבד), קצוצים
  • 1 שומר קטן, פרוס דק לרוחב (ללא גבעולים)
  • 1  עגבנייה בשלה אך מוצקה, קצוצה
  • 1 גזר, פרוס לפרוסות דקות וארוכות עם קולפן

לרוטב:

  • 2 כפות חרדל דיג'ון עם גרגרים
  • 2 כפות חומץ בלסמי או חלק בלסמי וחלק חומץ יין
  • 1 כפות כוס דבש
  • 1/2 1 כפות שום כתוש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

מערבבים את כל החומרים לרוטב בסדר הנ"ל בבלנדר או עם מטרפת יד. מעבירים צנצנת זכוכית עם מכסה ומנערים. בקערה גדולה, מערבבים ירקות ועשבי תיבול ביחד. מערבבים את כל החומרים לסלט ויוצקים למעלה את הרוטב. מערבבים ואוכלים.

לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים

המצרכים:

  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/3 כוס צימוקים קטנים, קצוצים אם רוצים
  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח 70% מלא
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 2 כוסות + 2 כפות חלב (או תחליף חלב כמו חלב אורז)
  • מעט שמן זית או קוקוס לשימון התבנית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות (אין להשתמש בטורבו). משמנים תבנית אפייה בגודל כ-23 X 13 בשמן זית או שמן קוקוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את החומרים היבשים מלבד האגוזים והצימוקים. יוצקים פנימה את הדבש והחלב בהדרגה. בוחשים פנימה את האגוזים והצימוקים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים עם מרית לחה לגובה אחיד, עושים חתך ובאמצע הכיכר לאורך (ליציאת אדים). אופים כ- -60 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  3. מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות והופכים את הלחם על קרש חיתוך. אם החלק התחתון אינו שחום מספיק, אפשר להחזיר את הלחם לתנור (ללא התבנית) לעוד כמה דקות.

חומוס עדשים

חומוס  עדשים אדומות מהירה

המצרכים:

  • כ- ¾ 1 כוסות (בערך)
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 3-4 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה: עוד שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתה, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:

  1. בוררים ומניחים את העדשים במסננת שוטפים מתחת למי ברז. שמים בסיר עם המים, מביאים לרתיחה כ-3-2 דקות על אש בינונית. מורידים קצף. מסירים מהאש, מכסים ומניחים לנוח כ-12 דקות.
  2. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ מלימון טרי, שום, כמון, פפריקה , מלח ופלפל שחור. מעבדים למרקם גרגרי או משחתי כמו חומוס. אין לעבד יתר על המידה או התערובת תהפוך יבשה (אך אז אפשר להוסיף עוד שמן זית או קצת מים אם רוצים).

סלמון צרוב

סלמון ברוטב טרייאקי ביתי

ניתן ואף רצוי להשרות את הדג במרינאדה לילה לפני ההגשה. רצוי להשתמש בנתח אמצעי של הדג שהוא עבה יותר. החישוב בעת הקנייה הוא כ-200-250 גרם לאדם, רצוי חתיכה מהאמצע או קרוב לאמצע.

טיפ: שימו לב: זמן הצלייה תלוי בעובי של הדג. ככל שהנתח עבה יותר הוא ידרוש יותר זמן אפייה. כדי לבדוק, עושים חתך בחלק הכי עבה של הסלמון ובודקים אם הוא עשוי לטעמכם. אין להפריז באפייה או הסלמון יהיה יבש.

המצרכים ל- 4 מנות

  • 800  גרם סלמון בנתח אחד
  • רוטב טרייאקי ביתי
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום מהודק
  • 1 כפית גי'ניג'ר טרי קצוץ
  • 4 כפיות שום כתוש
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. לרוטב טרייאקי: בסיר קטן, מערבבים רוטב סויה וסוכר חום ומביאים לרתיחה על אש קטנה. בוחשים רק עד שהסוכר נמס ומורודים מן האש. מקררים קצת ומוסיפים שום, מיץ לימון, שמן שומשום ומלח. שמים את הדג בתבנית גדולה לא מתכתית ויוצקים מעליו את המרינאדה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים במשך הלילה (או לפחות כמה שעות). הופכים מדי פעם.
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מניחים את הדג עם העור כלפי מלה ואופים 10 דקות. מברישים את הדג במרינאדה מדי פעם בזמן האפייה .הופכים בזהירות ואופים עוד כ-10 דקות. בודקים את הדג ע"י חתך קטן עם סכין חדה לראות אם הוא מוכן. אם הוא עדיין לא עשוי באמצע, ממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות או למוכנות הרצויה. בחלק העליון צריך להיות גלזורה. מחכים כמה דקות לפני שפורסים ל-6 חתיכות בגודל אחיד.

טראפלס בריאות

טראפלס חלבה

הטראפל האמיתי עושים משמנת מתוקה ושוקולד, אך הגרסה הזו גם טעימה מאד והרבה

יותר מזינה.

החומרים ל- 16 יחידות

  • ½ כוס טחינה (לא מומלץ מטחינה מלאה)
  • 6  כפות דבש
  • 2/3  כוס נבט חיטה
  • 1/2  כוס חמניות, טחונות בבלנדר ל-2/3 כוס
  • קקאו לגלגול

בקערה בינונית, מערבבים נבט חיטה וחמניות טחונות דק (בבלנדר).

בקערית קטנה מערבבים טחינה ודבש. מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת נבט החיטה ולשים ביד עד שנוצר בצק.

מרטיבים את הידיים ויוצרים כדוריות בגודל ג'ולות ומגלגלים בקקאו. מכסים ומאחסנים במקרר. (אפשר גם לקרר את הכדורים ולגלגל בקקאו לפני ההגשה). ניתן גם לגלגל באבקת חרובים, זרעי שומשום או קוקוס לפני הקירור, אם מעדיפים.

לבריאות!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply