שקשוקה אש

את המתכון הזה לימדה אותי שכנתי עליזה לפני כעשור. מאז אני מכינה את השקשוקה שלה אבל עם שינוי קל- אני לא מקלפת את העגבניות, אין לי עצבים לזה, חוץ מזה שמעתי פעם שבקליפה יש את מרבית הויטמינים של הפרי (כן, מסתבר שעגבניה היא פרי…) אז אני מחבקת את התירוץ הנפלא הזה. הסוד לשקשוקה טעימה זה להשתמש בהרבה שום, לפחות עשרה שיניי שום ועדיף יותר.

אני מטגנת בצל עד שמשחים, חותכת כמו לסלט גס כ- 7-10 עגבניות, מוסיפה הרבה שום וכף פפריקה מרוקאית, 2 פלפלים חריפים יבשים או טריים מעט שמן זית לטעם, מלח ופלפל.

לאחר שהשקשוקה מוכנה אני מכניסה את הביצים ולא שוכחת לפזר גם מעליהם מעט מלח. את הכנסת הביצים אני מתזמנת ממש כשאני יודעת שאוטוטו יושבים לשולחן, כי אחרת הביצים יהפכו לקשות מדיי ואת זה אנחנו ממש לא רוצים…

אה, וכמובן חשוב שיהיה באגט טרי או חלה טעימה ליד.

בתאבון…

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 Comments

  1. מקסים!

    3 בדצמבר 2012 at 12:11

    יאמי!!!
    תודה על ההסברים והטיפים!!!
    🙂

Leave a Reply