עוגת שוקולד וגבינת שמנת קלה ומטריפה- מחווה לנייג'לה לוסון

עוגת שמנת מטריפהמבוסס על מתכון מעולה של נייג'לה לוסון בה צפיתי בשעת לילה מאוחרת.

השפית הטלוויזיונית הבריטית המפורסמת, נייג'לה לוסון המדהימה, מסובכת עד מעל לראש. האם החיים המלחיצים עם צילום תוכניות הבישול הרבות כל כך, עמידה בלוח זמנים צפוף, ביצירתיות ועדיין להשתדל להראות טבעית ובו זמנית גם מושלמת, לחייך, למרות שבא לך לעזוב הכל וללכת לישון, גרמו לכל הבעיות? איך אנשים שיש להם הכל- מעמד, כישרון וכסף, עושים טעויות פטאליות, בוחרים בבני זוג אלימים ושמים את מבטחם באנשים לא אמינים?!

אני משתתפת בחוג העצמה לנשים (אולי עוד אספר עליו) ורואה את ההתייחסות של נשים שונות לאותו המצב. נאמר ששתיהן לא עובדות. אחת אומרת על המצב הזה "אני מרגישה כישלון בכל מובן" והשניה תאמר "חוץ מהדבר הקטן הזה יש לי חיים מדהימים ואני מאושרת". מה נייג'לה אומרת לעצמה כרגע?

בשעת לילה מאוחרת צפיתי בה מכינה את העוגה הנפלאה הזו. העוגה מדהימה, קלה להכנה, ללא אפייה. מזכירה מאוד בטעמה את ה- "פררו רושה". פשוט עוגה חלומית לפי דעתי. אני מכינה אותה לשבת ועוד לפני שמוצאי שבת מגיע כבר העוגה פשוט "מחוסלת". יש בה מרכיבים איכותיים והם עושים את כל הטעם.

בסיס אגוזים

לבסיס אגוזים:

  • 1 וחצי חבילת חמאה קטנה (סה"כ 150 גרם).
  • 3 כפות של שוקלד נוטלה או כל ממרח שוקולד אגוזים.
  • אגוזי מלך קצוצים (בערך כוס וחצי), להשאיר מעט אגוזים קצוצים בצד כדי לפזר אח"כ מעל לעוגה כקישוט.
  • חצי חבילת ביסקוויטים. (125 גרם).

לעבד ולקצוץ הכל במעבד מזון. (אני מתחילה עם האגוזים ושמה בצד מעט כדי לפזר מעל העוגה וממשיכה עם שאר החומרים).

לשטח בתבנית ולהכניס למקרר. חשוב מאוד לשטח היטב ובחוזקה כך שלא יווצרו פירורים בחיתוך העוגה.

שוקולד יאמילשכבת שמנת שוקולד שמעל:

להקציף:

  • מיכל גדול שלם (750 גרם) של שוקולד נוטלה (פחות 3 הכפות),
  • שמנת מתוקה
  • חבילת גבינת שמנת פשוטה ללא תוספות (אני השתמשתי בגבינת שמנת סימפוניה).

אל תצפו לקצף, זה לא מקציף, אבל פשוט נראה טוב.

למרוח ע"ג שכבת הבסיס ו… למקרר.

אני הוספתי את גבינת השמנת בחשש שמא זה יחמיץ לי את השוקולד, אבל למעשה הטעם שנוצר בשילוב בניהם נפלא.

שוקולד מטריף

להכניס למקרר ולהתאפק במשך יום שלם (או לילה) עד ששכבת הגבינה- שוקולד מתייצבת.

עוגת שוקולד שמנת מטריפה

אם אהבתם את העוגה הזו, אני בטוחה שתאהבו גם את עוגת הבישקוטים- טירמיסו שלי 🙂

אוהבת,
לילך

לא רוצה להפסיד אף רשומה?

הצטרפ/י לרשימת התפוצה  שלנו בדף הבית בצד שמאל למעלה או חבב/י את דף הפייסבוק שלנו.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

  1. קארין1010

    21 בדצמבר 2013 at 23:01

    נראה מגרה וטעים בטירוף!
    תודה רבה – אני חייבת לנסות!!

    1. לילך

      21 בדצמבר 2013 at 23:39

      תודה, קארין 🙂

Comments are closed.