טירמיסו פשוט

טירמיסוקראתי למתכון הזה "טירמיסו פשוט" מכיוון שהמתכון ממש קל להכנה ואהוב גם על ילדים. אמנם חשבתי לקרוא לזה "טירמיסו לעצלנים", אבל אני לא נוהגת להעליב את הקוראים שלי…

טירמיסו, טירמיסו… ניסיתי עם גבינת מסקרפונה היה לי כבד מדיי, אחרי ניסויים, ככה העוגה הזו נראית לי הכי טעימה והכי קלילה (לא בהכרח בקלוריות…אבל, ללקק את האצבעות!). עוגה מנצחת לחג השבועות ולא רק…

חשוב להשתמש בקפה אספרסו איכותי שנותן ארומה משובחת!

מצרכים:

  • 2 חבילות בישקוטים
  • מכל גדול של שמנת מתוקה (500 מ"ל) 32% שומן
  • כוס חלב
  • אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כוסות קפה אספרסו איכותי עדיף ממכונה
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • אבקת קקאו לא ממותקת

1

אופן ההכנה:

כאחת שמחפשת קיצורים אני פשוט מניחה את הביסקוטים ב- 2 שורות ועליהם אני שופכת מהקפה אספרסו, לא מציפה, שופכת במידה.

מכינה את הקצפת- הסוד של הקצפת זה להתחיל עם השמנת המתוקה והחלב ואז כשהקצף מתחיל להוסיף את אבקת הסוכר ולבסוף את האינסטנט פודינג וניל.

2

שכבת ביסקוטים, אחריה שכבת קצפת, אחריה שוב שכבת ביסקוטים ומעליהם שוב מהקפה האיכותי ולבסוף שכבת קצפת ועליה אני מפזרת קקאו עם מסננת.

מדובר במעדן קל להכנה, ללא אפייה. אם באים אליכם אורחים בשבת בבוקר, תאמינו לי שאת העוגה הזו הם רוצים לראות!!!

סופית

אפשרי כמובן להכין בקלות במנות אישיות: לשבור 2 ביסקווטים, להציף בקפה איכותי, קצפת ומעל לכל שוקולד מומס המורכב מחבילת שוקולד, כחצי חבילת שמנת מתוקה ובערך כף חמאה. אני לא מתחילה עם כל הסיפור של בן מארי וכו' אלא ישר על הגז עם להבה ממש קטנה והשגחה צמודה. קצת פינוקים ואגוזים מלמעלה ויש לכם מנה מפנקת ויפה.

טירמיסו בכוס

הפוסט משתתף באתגר הקפה של קבוצת הבלוגרים של מנטקה "כחומר ביד הבלוגר", האתגר הוא ידידותי, לצורך ההנאה בלבד, אין בו זוכים, מלבד הקוראים אוהבי הקפה שזוכים בשלל מתכוני קפה בפוסט המסכם "כחומר ביד הבלוגר- קפה!".

לא רוצה להפסיד אף רשומה?

הצטרפ/י לרשימת התפוצה  שלנו בדף הבית בצד שמאל למעלה או חבב/י את דף הפייסבוק שלנו.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

  1. קארין

    3 בנובמבר 2013 at 9:39

    מקסיםםםם!!
    פשוט באמת- ונראה מעולה!!!
    יש לי מכונת קפה – אשתמש בה לעוגה הזו!!
    🙂

    1. לילך

      3 בנובמבר 2013 at 10:28

      תודה קארין, קפה ממכונה ממש משדרג את העוגה הזו
      ומוסיף את הארומה המיוחדת של קפה איכותי,
      תהני לך 🙂

  2. Zoe

    3 בנובמבר 2013 at 19:31

    נראה נהדר! תמיד טוב שיש מתכון כזה בשלוף! [:

    1. לילך

      3 בנובמבר 2013 at 21:06

      תודה Zoe , כן… בקלילות 🙂

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    30 במאי 2017 at 15:05

    יש אפשרות לשים משהו אחר במקום חלב, עדי שהיא תהיה פרווה?

    1. לילך

      1 ביוני 2017 at 9:44

      בוודאי, חלב סויה יהיה כאן נפלא! אני אוהבת את החלב סויה של שופרסל "גרין" או של תנובה מהמקררים.

Comments are closed.