מתכון טבעוני לאוזני המן עם קמח כוסמין, שמן קוקוס ומלית חלבה- פרג

"טבענתי" מתכון מסורתי לאוזני המן. לא רק שהן טבעוניות- בשל השימוש בקמח כוסמין ובשמן קוקוס אורגני, אזני ההמן הללו הרבה יותר בריאות מכל אוזני המן שתכינו.

למילוי השתמשתי בחלבה עם פרג- מילוי מוכן שקונים אותו כך בכל חנויות חנויות הקונספט של "ממלכת החלבה" בשווקים מחנה יהודה, שרונה מרקט, שוק הכרמל ושוק צפון (ברמת החייל בתל אביב). גם טעים וגם מקצר את המלאכה.

לבצק השתמשתי בקמח כוסמין 100% מלא של הטחנות הגדולות של א"י שהמיוחד בו שאין צורך לנפות אותו ובשמן קוקוס אורגני של "תבואות".

לבצק הפריך של אזני המן:

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא 100%.
  • קורט מלח.
  • ½ כפית אבקת אפייה.
  • 2 כפות סוכר חום.
  • 2 כפות גדושה שמן קוקוס אורגני "תבואות".
  • 2 כפות שמן זית.
  • ½ כוס חלב סויה (או חלב אורז).

למילוי אזני המן:

חלבה עם פרג של "ממלכת החלבה".

לממלכת החלבה יש עוד טעמים כמו חלבה בטעם בננה, חלבה עם שוקולד בלגי מובחר, חלבה עם קרם נוגט. אבל המילוי של חלבה עם פרג מזכיר משהו מאוזן המן המסורתית עם "טוויסט" קטן.

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: את כל החומרים היבשים: הקמח, המלח, הסוכר ואבקת האפייה מניחים בקערה ולשים ביד.

מוסיפים את שמן הקוקוס, שמן זית וחלב סויה.

לשים עוד קצת לכדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.

מרדדים הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ"מ, אני פרסתי 2 ריבועים של ניילון נצמד ובתוכם הנחתי הבצק וכך רדדתי הבצק. בצורה זו הבצק הפריך לא מתפורר ולא נדבק לא למשטח ולא למערוך.

קורצים עיגולים ומניחים בכל עיגול בצק מעט חלבה.

מקפלים הבצק לצורת משולש, לוחצים היטב כדי שלא יפתח בזמן האפייה ומשאירים את אמצע האוזן טיפה פתוח, מחזירים למקרר לשעה,

אופים ב- 180 מעלות כעשרים דקות.

מזמינים את כל החברים לאכול, טעים אש כשזה חם והחלבה נוזלת, אבל גם מעולה לאחר שהתקרר.

אהבתם? מוזמנים לפרגן  Cherchez la Femme 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments